TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş'a yönelik, "Şimdi tutmuş çocukların eğitimine destek olacakmış. Hiç zahmet etmesin. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür ve çocuklarını eğitmek için onun parasına da puluna da onun kaleminden kan damlayan o kitabına da bizim ihtiyacımız da bizim çocuklarımızın ihtiyacı da yok." dedi.

Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile katıldığı AK Parti Dernekpazarı Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek şöyle konuştu:

"Demirtaş var ya hatırlıyorsunuz değil mi? 6-7 Ekim'de bu ülkede, bu ülkenin çocuklarının katledilmesinin talimatını veren Selahattin Demirtaş. Hapishanede kitap yazmış da bakın bakın riyaya bakın, gelirini çocukların, gençlerin eğitim süreci için kullanacakmış. Şaka ise bu bizim için çok acı bir şaka. Çok net söylüyorum. Milletle alay mı ediyor? Madem bu ülkenin çocuklarını, gençlerini o kadar düşünüyordun, partinin belediyelerinden gençlerin daha götürülmesine engel olsaydın ya. Çocukları okul önlerinden dağa kaçıran terör örgütüne destek olacağına onlara lanet okusaydın ya. Diyarbakır Belediyesi bahçesinde çocuklarının dağdan getirilmesini isteyen annelerin kurduğu çadıra uğrayıp onlara bir destek olsaydın ya. Şimdi tutmuş çocukların eğitimine destek olacakmış. Hiç zahmet etmesin. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür ve çocuklarını eğitmek için onun parasına da puluna da onun kaleminden kan damlayan o kitabına da bizim ihtiyacımız da bizim çocuklarımızın ihtiyacı da yok. Bir şeyi daha burada söyleyeyim. TÜYAP Kitap Fuarı'nda birileri onun adına kitap imzalamışlar. Onlar da entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz, onlardan ancak dantel olur."

"Senin borazanlığını yaptığın örgütün yakıp yıktığı okulları, kütüphaneleri, spor salonlarını biz şimdi yeniden yapıyoruz." diyen Soylu, bu ülkedeki bütün fitnelerin, bütün terör faaliyetlerinin, FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi bütün ihanet çetelerinin kökünü kurutmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Geçen ay terör örgütüne sadece 3 kişinin katıldığına işaret eden Soylu, "Şu anda dağlarda kaçacak yer arıyorlar. Şurada söylüyorum, bu kış ya aç kalacaklar, açlıktan ağaç köklerine talim edecekler ya da donacaklar. Bu kadar açık ve nettir." dedi.

- "Biz sizden bir tek şey istiyoruz, dua"

Soylu, kış operasyonlarına başlandığını aktararak şunları söyledi:

"Siz evinizde rahat bir şekilde uyurken, sıcak bir şekilde dururken bu ülkenin evlatları ülkemin dağlarında hiçbir zaman hangi metre yüksekliğine bakmadan 2 bin metrede, 2 bin 500 metrede, 3 bin metrede sığınaklarını imha edecekler. Hiç merak etmeyin. Bu konuda kararlıdırlar. Biz sizden bir tek şey istiyoruz, dua. Bu evlatlarımızın ayağına taş değmesin. Çünkü kararlıdırlar, cesurdurlar ve her birinizin gözlerinden ve gönüllerinden ne geçtiğini biliyorlar. Güneydoğu'daki kardeşlerimizin bizim birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan kardeşlerimizin üzerindeki terör örgütünün oluşturduğu baskıyı kaldırmak bizim devlet olarak da millet olarak da en önemli görevimizdir."

Türkiye genelindeki turizm rakamlarının olumlu artışına da değinen Soylu, "Türkiye, 15 Temmuz'da kendisine verilmek istenen o darbeden, ekonomik darbeden, siyasi darbeden, sosyal darbeden ve ülkemizi işgal girişiminden kurtularak yepyeni bir yolculuğa çıkıyor. Onlar bizi hemen teslim olacak zannettiler. Onlar ne bu milleti tanıdılar ne de bu milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıdılar." dedi.

- "Bizim üzerimize DEAŞ'ı yamamaya kalktılar"

Soylu, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada oyun kurulmaya çalışıldığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Dediler ki DEAŞ var. DEAŞ Müslüman, o zaman Müslüman ülkeler bunlara yardım ediyor diye bizim üzerimize DEAŞ'ı yamamaya kalktılar. Takke düştü, kel göründü. Ne oldu ya DEAŞ bir şey yapmadan kolay kolay oraları terk ediyor? Ne oluyor, nasıl oluyor? Rakka'da öyle mi, PKK ile PYD ile YPG ile DEAŞ'ı bir araya getirdiler. Ta binlerce kilometre öteden gelip bizim coğrafyamızda oyun kurmaya çalışacaksın, terör örgütlerini bir araya getireceksin, terör örgütlerinden kendi geleceğine ait bir çerçeve çizmeye çalışacaksın, sonra milletin gözüne baka baka da yalan söyleyeceksin. Bu coğrafyaya yalan söyleyeceksin.

Ne olacak Suriye'deki çocukların hali? Oradaki ölenler, milyonlarca insan evlerini, barklarını terk ettiler, kim ödeyecek bunun maliyetini? Eğer Türkiye güçsüz olsaydı, Irak'a yaptıklarını, Suriye'ye yaptıklarını Türkiye'de yapmaya çalışacaklardı ama bilmedikleri bir şey var, burada net ve açık bir şekilde söylüyorum, bu coğrafyada kimseye oyun kurdurtmayız ve kurdurtmayacağız, bedeli ne olursa olsun."

Bakan Soylu, 16 Nisan tartışmalarına da değinerek şunları kaydetti:

"Bize Almanya'yı örnek gösteriyorlardı. Diyorlardı ki 'Bakın hükümetler birbiri ile ilişki içerisinde. Partiler koalisyon yapıyorlar, demokrasiyi görüyor musunuz?' Demokrasiyi görüyoruz, Almanya'da seçim biteli aylar oldu, daha hükümet kurulamadı. Büyük bir kaos, büyük bir kriz. Şimdi onun için 2019 bizim için çok önemlidir. Bu kongrenin bir anlamı var. Bu kongrenin anlamı 2019'a hazırlıktır."

Soylu, Trabzon ve Dernekpazarı'nda yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verdi.

(Bitti)