HAKKARİ (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şunu görüyoruz, terör örgütü denilen bu alçak örgüt, insanlarımızın geleceklerine el koymadığı sürece Türkiye'min geleceğinin ne kadar iyi olduğunu, insanların, çocukların yüzlerinin ne kadar huzurlu olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz.'' dedi.

Bakan Soylu, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Atatürk İlkokulu'nda eğitim öğretim yılı açılış törenin ardından İçişleri Bakanlığının ortak protokolüyle yayın yapan Çukurca Radyosu canlı yayınına katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Çukurca'da böyle bir radyonun varlığının hem dinleyicileri hem de kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İlçede 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılışı törenine katıldığını anımsatan Soylu, okulda 20-21 kişilik sınıflarda öğretmenlerin mevcut olduğunu belirtti.

''Yani Çukurca'da değil, Ankara, İstanbul, İzmir'in merkezinde, en müstesna semtlerinde en iyi işlenmiş noktasındayız. Bu bizi çok mutlu etti.'' diyen Soylu, ''Elbette ki Türkiye'nin bir sınır ilçesinde, en öte tarafında bu imkanların buradaki vatandaşlarımızla buluşması bizleri, bu millete hizmetkar olan insanları çok mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Çukurca'da hayal ötesi gerçeklerle buluştuklarını, ilçedeki tarihi evler için atılan adımları gördükleri için mutlu olduklarını anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu mutlulukla inşallah buradan Ankara'ya gideceğiz. Şunu görüyoruz, terör örgütü denilen bu alçak örgüt, insanlarımızın geleceklerine el koymadığı sürece Türkiye'min geleceğinin ne kadar iyi olduğunu, insanların, çocukların yüzlerinin ne kadar huzurlu olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Muharrem ayındayız, aşure sofrası etrafında Alevi'si, Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, hepsi, kardeşliğimizi pekiştirecek ve bir vesile olarak koymalıyız. Kim bunları ortadan kaldırmaya çalışırsa da esas itibarıyla bu ülkemize milletimize yazık etmektedir. Buna müsaade etmediğimizi de görüyorlar."

- Güvenlik güçleriyle öğretmenlere şarkı armağan etti

Bakan Soylu, ardından terörle mücadele eden güvenlik güçlerine Ayten Alpman'ın seslendirdiği "Memleketim", bölgede görev yapan öğretmenler için de Batman'ın Kuzluk ilçesindeki terör saldırısı sunucu şehit edilen Aybüke öğretmenin seslendirdiği "Magusa Limanı" şarkısını armağan etti.

Aybüke öğretmenin seslendirdiği parçaya da eşlik eden Süleyman Soylu, ardından Gençlik Merkezi ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Soylu, burada yaptığı konuşmada da güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı başarısına değindi.

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya kaybettiren PKK'dır ve onun sözde siyasi partisidir. Kaybettirdiler.'' ifadesini kullanan Soylu, şunları kaydetti:

''Sinema salonu açtık, radyo açtık, yollar asfalt. Bir taraftan gelen birçok hizmet var. Hastanemizde eksiklik yok. Okulumuzun açılışını yaptık, öğretmen eksikliğimiz söz konusu değil. Bir öğretmen var o da askere gitti, gelecek. Çocuklarımızın zihinlerini bulandıranlara müsaade etmeyin. Alenen de karşı çıkın sokağın ortasında. Düşsünler bu memleketin yakasından, Kürt kardeşlerimizin yakasından düşsünler. Bu kadar basit, bu kadar net. Bir insan kendi memleketindeki insanların geri kalmasını ister mi, yoksullaşmasını ister mi? Bunlar istiyorlar. Bizim işimiz aydınlık gelecektir. 14 yaşın altındaki çocukları dağa götürüp orada 14 yaşındaki çocuklara terörizmi öğretiyorlar. Biz devlet olarak soruyoruz. Siz de siyasi parti temsilcileri olarak bunlara bu hesabı sandıkta soracaksınız. Bu kadar kayyum var. Büyük hizmetler getirdiler. Getirmediler mi, yapınca oluyor muymuş? Paralar nereye gidiyordu? Dağa, silahı satanlara, silaha. Bunu yaşatmak isteyenlere, ayrılıkçılık yapmak isteyenlere cevabınız net ve açık. Avuçlarını yalasınlar. Hadlerini bildiririz, bildirmeye devam ederiz. Ama esas iş sizdedir, demokrasidedir, siyasettedir."

İçişleri Bakanı Soylu, programlarının ardından kentten ayrıldı.