DOHA (AA) - İngiltere parlamento heyeti, Katar Ulusal İnsan Hakları Komisyonu'nu (NHRC) ziyaret ederek başkan Ali bin Samih el-Merri ile bir araya geldi.

NHRC tarafından yapılan açıklamada, Komisyon Başkanı Merri, görüşmede parlamento heyetine Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın ülkesi ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri sonucu ortaya çıkan krizle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Ablukadan kaynaklanan ve artarak devam eden insan hakları ihlallerinden ve bundan zarar görenlerin karşılaştığı insani krizle ilgili açıklamalarda bulunan Merri, "Bu krizde en önemli öncelik, artarak devam eden insan hakları ihlallerinin durdurulması ve sivillerin sorunlarının halledilmesidir." dedi.

Açıklamasında Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu ve NHRC'nin raporlarına da değinen Merri, BM'nin teknik misyonunun raporlarının birçok yönüyle NHRC'nin ablukanın başlamasından beri yayımladığı raporlarla örtüştüğünü belirtti.

Merri, Aralık 2017'ye kadar ambargonun çeşitli kategorilerdeki ihlallerinin gözlemlendiği 4 raporun yayımlandığını dile getirdi.

Heyetin başkanı Liberal Demokrat Parti Milletvekili Alistair Carmichael de BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin Teknik Misyonu'nun, ablukanın insan haklarına yönelik sorunlarıyla ilgili raporunun bir nüshasını ülkesinin dışişleri bakanı ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika işlerinden sorumlu devlet bakanına sunacağını aktardı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.