BEYRUT (AA) - Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Irak'taki Haşdi Şabi’ye bağlı Asaib Ehlilhak Örgütü lideri Kays el-Hazeli'nin, Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırına Hizbullah yetkilileri ile gerçekleştirdiği ziyaretin yasa dışı olduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturma açılmasını istedi.

Hariri'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, Hazali'nin, İran destekli Hizbullah örgütü üyeleriyle salı günü İsrail sınırını gezdiği belirtilerek, "Bu ziyaret, Lübnan yasalarının ihlali anlamına geliyor. Askeri yetkililerle iletişime geçerek soruşturma açılması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği iletildi." ifadesi yer aldı.

Hazeli'nin sınırdaki turuyla ilgili sosyal medyada yer alan görüntülerin de eleştirildiği ve Lübnan'a girişinin yasaklanacağı vurgulanan açıklamada, "Görüntülerde sınırdaki yasa dışı faaliyetleri ve askeri üniformayla yer alan Iraklı milis liderin Lübnan'a girişini engellemeye yönelik önlemler alınacak." ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medyada geçen hafta Irak'taki Asaib Ehlilhak milis örgütünün lideri Kays el-Hazali'nin, askeri üniformalı olarak Lübnan'ın güneyinde yer alan İsrail sınırında, Hizbullah yetkilileriyle gözlem yaparken görüntüleri yer almıştı.

Lübnan basınındaki haberlerde de Iraklı milis grubun liderinin Lübnan'a yasa dışı yollardan girdiği ileri sürüldü.

İran destekli Asaib Ehlilhak örgütü, Irak'taki Haşdi Şabi’ye bağlı olarak hareket ediyor. Örgüt Irak'ta çok sayıda sivilin katledilmesinden sorumlu tutuluyor.