RAMALLAH (AA) - İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir belediye başkanının evini ve bir istinat duvarını yıktığı bildirildi.

Ramallah'ın batı kesimindeki Şagbe Beldesi Belediye Başkanı Falih Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin Şagbe'ye baskın düzenlediğini ve burada yaklaşık bir yıl önce inşa ettiği özel arazisindeki evini "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıkmaya başladığını belirtti.

İsrail buldozerlerinin ayrıca beldede tarım için kullanılan bir istinat duvarını yıktığını ve yıkım bölgesini kapattığını ifade eden Mısri, duruma tepki gösteren Filistinli gençler ile askerler arasında arbede yaşandığını ifade etti.

İsrail, Batı Şeria'nın C bölgesinde Filistinlilerin inşaat yapmasına engel oluyor.

Batı Şeria, Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş, yüzde 61'i kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.