KUDÜS (AA) - İsrail, "İran'ın nükleer çalışmaları" hakkında elde ettiği bilgileri paylaşmak için Almanya ve Fransa'ya uzman ekipler göndereceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Netanyahu'nun Macron ve Merkel ile gerçekleştirdiği görüşmelerde "İran'ın nükleer silah edinme çabaları çerçevesinde elde ettiği ayrıntılı istihbarat bilgilerini paylaşmak üzere İsrail'in profesyonel ekiplerini önümüzdeki günlerde Fransa ve Almanya'ya göndermesi" konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

- Netanyahu, Putin ile telefonda görüştü

Öte yandan İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Netanyahu ile Putin, İran'la yapılan nükleer anlaşma çerçevesindeki kapsamlı ortak planın mevcut durumuna ilişkin konuları ele aldı.

Görüşmenin, Netanyahu'nun bu konuda yaptığı açıklama dikkate alınarak gerçekleştirildiği aktarıldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, İsrail istihbaratının İran'ın nükleer silah üretmek için gizli bir program üzerinde çalıştığına dair delillere ulaştığını iddia etmişti. Netanyahu, İsrail istihbaratının "İran nükleer programı hakkında 183 CD'de dosyalanmış 55 bin sayfa gizli bilgiye" ulaştığını söylemişti.