İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, internet üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran bazı vatandaşlar, internet satış sitelerinden almak istedikleri ürün için para ödediklerini ancak ürünün kendilerine teslim edilmediğini belirterek, şikayetçi oldu.

İhbar üzerine çalışma başlatan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, vatandaşları internet aracılığıyla dolandırdığı öne sürülen şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Polisin operasyonunda, E.K, N.A, F.K. ve B.K. gözaltına alındı.

Şüphelilerden E.K'nin 42 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığı belirlenirken, adresinde yapılan aramada sahte nüfus cüzdanı ve polis tanıtım kartı ele geçirildi.

Zanlıların, internetteki satış sitelerinde araç, cep telefonu, silah gibi ürünleri satmak amacıyla sahte kimlikle hesap oluşturdukları, vatandaşlardan parayı aldıktan sonra ürünü teslim etmedikleri iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. ve N.A. tutuklandı, F.K. ve B.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.