İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, kuaförde çalışan kızından müşterilerin ev adreslerini temin eden ve bu evlerden hırsızlık yapılmasını azmettirdiği iddia edilen kadın ile olaya karıştıkları öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Umut D'nin Kadıköy'deki evinden 1 Kasım 2017'de 3 pasaport, fotoğraf makinesi ve bir miktar para çalınması olayının aydınlatılması için çalışma başlattı.

Güvenlik kamerası kayıtlarının ve evdeki delillerin incelenmesi sonucunda, hırsızlık yapan şüphelilerin kimlikleri tespit edilirken, aynı kişilerinin 15 Aralık'ta Ümraniye'de H.D'nin evinden 9 bin lira, 7 bin liralık senet, 3 bilezik ve yüzüklerinin çalınması olayını da gerçekleştirdikleri belirlendi.

Şüpheliler Azize Ö, Talip B, Barış T. ve Serhat U. polisin operasyonuyla saklandıkları adreste yakalandı.

Azize Ö'nün evinde yapılan aramada, 2 tabanca, tüfek, dijital fotoğraf makinesi ve 8 kol saati ele geçirildi.

Azize Ö'nün hırsızlık için girecekleri evlerin adres bilgilerini kuaförde çalışan kızı Z.Ö'den (25) edindiği belirlendi. Z.Ö'nün çalıştığı kuaföre gelen kadınlarla sohbet etme bahanesiyle adres bilgilerini alıp annesine ilettiği, Azize Ö'nün ise bu adresleri diğer zanlılara verip hırsızlık yapılmasını sağladığı iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanırken, Azize Ö'nün kızı Z.Ö'nün yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.