İSTANBUL (AA) - İstanbul'da "Filistin Esirler Günü" dolayısıyla İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek için basın toplantısı düzenlendi.

Mazlum-Der, Filistinli Esirlerle Uluslararası Dayanışma Kampanyası ve Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER), "İşgal hapishanelerindeki esirlerimizi unutmayacağız" başlığıyla İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Genel Başkanı Ramazan Beyhan, İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik ihlallerinden bahsederek, "İsrail tutukladığı insanlara esir muamelesi değil terörist muamelesi yapıyor. Bütün dünyanın gözü önünde uluslararası hukuku çiğniyor. 70 yıldır bu acı ve keder devam ediyor." dedi.

İsrail'in Filistinli tutuklulara son derece kötü muamele ettiğini belirten Beyhan, "Esirlerin sağlıktan istifade etme, savunma haklarını kullanma, yakınlarıyla görüşme yapmaları konusunda kısıtlamalar söz konusu." diye konuştu.

"Mazlum-Der kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana ilkesiyle hareket ediyor. Mazlumiyet nerede olursa olsun onun dinine, diline, etnik yapısına bakmadan mazlumun sesi olmaya, vicdanı olmaya çalışıyor." ifadelerini kullanan Beyhan, Filistinli tutukluların yanında olduklarını vurguladı.

Beyhan, "İnsan hakları örgütü olarak Filistinli esirlerin yanında olduğumuzu, Filistin halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, Filistin, Filistinlilerin oluncaya kadar haklı mücadelelerini destekleyeceğimizi kamuoyuna duyurmak isteriz." ifadelerine yer verdi.

FİDDER Başkanı Muhammed Mişeniş de dünyadaki tüm özgür ruhlu insanlara İsrail hapishanelerindeki Filistinli kahramanlarla dayanışmasını gösterme çağrısında bulundu.

İsrail'in yargılanması çağrısı yapan Mişeniş, "işgalcilerin insanlık dışı uygulamalarının tüm uluslararası mahfillere taşınması gerektiğini" aktardı.

Mişeniş, Filistinli tutuklulara destek için ortaklık ve işbirliği vurgusu yaptı.

Filistin'de özgürlüğüne kavuşan ilk mahkum olarak bilinen Mahmud Bekir Hicazi'nin İsrail tarafından serbest bırakıldığı gün olan 17 Nisan, 1974'ten bu yana her yıl "Filistin Esirler Günü" olarak kutlanıyor.