İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK-KCK ve DEAŞ'a karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek bildirisi yayımlandı.

Büyükşehir Belediyesi şubat ayı ikinci olağan meclis toplantısı öncesi, CHP, AK Parti ve MHP grupları tarafından hazırlanan TSK'nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek bildirisi okundu.

CHP Grup Grup Sözcüsü Bülent Çetinkaya tarafından okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütlerine karşı sürdürülen bu kararlı duruş, bölgedeki tüm şer odakları kurutuluncaya kadar sürecektir. Dost ve kardeş bölge halklarının terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik bu tarihi operasyonu desteklediğini görmek, bölgede sağlanacak istikrar açısından çok önemlidir. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi iktidarıyla muhalefetiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü, güvenliğini, egemenliğini, ekonomik ve siyasi bağımsızlığını tehdit eden tüm unsurlara karşı canıyla, kanıyla mücadele eden kahraman ordumuzun yanında olup bütünüyle bu tarihi operasyonu desteklemektedir."

Ayrıca bağımsız meclis üyeleri de bildiriye destek verdiklerini belirtti.

Öte yandan, meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Çiğli Arıtma Tesisi 4. faz ünite yapımıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

İnşaatın 2014 yılında başladığına değinen Doğan, "Projenin akıbeti bugün belediyenin diğer yatırımları gibi sürüncemede kalmıştır. İhale şartnamesi gereği 780 günde yani iki yılda bitmesi gereken projenin açılış tarihi bir türlü tutmadı. 88 milyon 447 bin lira harcanarak inşa edilen bu projede yüklenici firma iş bırakınca dev yatırım ortada kaldı." diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise "İzmir Büyükşehir Belediyesinin hiçbir işi askıda kalmaz." yanıtını verdi.