İZMİR (AA) - İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde silahla yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüne neden oldukları öne sürülen sanıkların yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz 4 sanık katılmazken taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, bir önceki celse kararlaştırılan keşfin yapıldığını ve teknik bilirkişi raporunun hazırlandığını bildirdi.

Kaceroğlu ailesinin avukatı Eylem Yıldız, güvenlik kamerası ile TOMA kameralarının görüntüleriyle ilgili beyanlarını dilekçe ile mahkeme heyetine sundu. Yıldız, ateş edenin kim olduğu ve kaç el ateş ettiğini gösteren fotoğrafların yer aldığını belirttiği dosyayı da mahkeme heyetine iletti.

Yıldız, tutuksuz sanık Reşit A'nın TOMA önünde çöküp nişan aldığını önceki celselerde söylediklerini belirterek video analiz bilirkişinin raporunda eksiklikler olduğunu savundu.

Avukat Eylem Yıldız, "Bilirkişi 'ateş etti' de dememiş, 'ateş etmedi' de dememiş. Video analiz raporu mahkemenin maddi gerçeği ortaya çıkarması açısından yetersiz. Bizce görüntüler açıktır. Jandarma kriminalden gelen görüntüler ayrıştırıldığı için yeniden rapor alınması kanaatindeyiz. Görüntülerde iyileştirme yapılarak yeniden rapor aldırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanıklar Murat Kesgin ve Kubilay Aktaş'ın avukatı Tolga Turgut bilirkişi raporu ve keşif zaptını inceleyip bir sonraki celsede beyanda bulunacaklarını bildirdi.

Mahkeme heyeti sanıklar avukatlarına keşif ve bilirkişi raporunu incelemeleri için süre verilmesine, alınan raporlar, yapılan keşif ve dosyaya sunulan fotoğraf ve belgeler dikkate alındığında güvenlik kamera kayıtlarının çözünürlüğünün çok düşük olduğundan jandarma kriminal incelemesi gönderilmesi konusundaki taleplerin reddedilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bornova'nın Doğanlar semtinde 7 Ekim 2014'te DEAŞ'ın Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen gösterilerde nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanan Ekrem Kaceroğlu (38), tedavi altına alındığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kaceroğlu'nun ölümü sonrasında TOMA görüntülerine istinaden Reşit A. ve Kubilay A. kardeşler ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K. hakkında TCK'nın 81. maddesine göre "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

İddianamede, Kaceroğlu'na isabet eden mermilerin Reşit A. ve Suat D'nin silahından çıktığı yönünde bir sonuca ulaşılamadığı fakat iki sanığın maktulün bulunduğu yöne ateş ettikleri vurgulanmıştı. Kubilay A. ve Murat K'nin de yerde ağır yaralı halde yatan Kaceroğlu'na, ölebileceğini öngörmelerine rağmen tekme ve sopayla vurmak suretiyle ölüme sebebiyet verdikleri iddia edilmişti.