İZMİR (AA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece sela okuyan müezzin ve imama sözlü saldırıda bulundukları ve kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan tutuksuz 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı, sanıkların "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatine, 12 sanığın "Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek" suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması yönünde esasa ilişkin mütalaa verdi.

Savcı, mütalaasının devamında, 2 sanığın "Kamu görevlisine hakaret" suçundan 2 yıla kadar, bir sanığın ise "İbadethanelere zarar verme" suçundan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar ve taraf avukatlarına esasa yönelik savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece, Torbalı ilçesi Pancar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde sela okuyan müezzin ve cami imamına sözlü saldırıda bulunarak kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişiden 8'i tutuklanmıştı.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı 23 sanık hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, basit yaralama, hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Tutuklu 8 sanık, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.