İZMİR (AA) - İzmir'de bir düğünde çıkan kavgada bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada mahkeme heyeti, 3 sanığı herhangi bir indirim uygulamayarak müebbet hapisle cezalandırdı.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Mert Aslan, Resul Kocaağ ve Kadir Katran, tutuksuz yargılanan 7 sanıktan bazıları ve taraf avukatları katıldı.

İddia makamı esasa ilişkin mütalaasında, sanıklar Aslan, Kocaağ ve Katran'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması ve indirim uygulanmamasını, diğer sanıkların ise beraatini istedi.

Son sözleri sorulan tutuklu sanıklar, suçsuz olduklarını öne sürerek beraat talebinde bulundu.

Olayın ardından tutuklandıktan sonra tahliye olan Yusuf Ö'nün avukatı Ufuk Mansuroğlu ise kamera ve telefon kayıtları ile tanık ifadelerinin müvekkilinin cinayet sırasında olay yerinde olmadığını kanıtladığını savunarak beraat talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Aslan, Kocaağ ve Katran'ı "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırarak, sanıklar hakkında herhangi bir indirim maddesi uygulanmamasına karar verdi.

Bu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, aralarında Yusuf Ö'nün de bulunduğu diğer sanıkların beraat ettiğini açıkladı.

- Olay

Bornova ilçesindeki Altındağ semtinde 14 Kasım 2015'teki düğünde davetliler arasında çıkan kavgada bıçaklanan Hüseyin Öncel (37), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından gözaltına alınan Yusuf Ö, Mert Aslan, Resul Kocaağ ve Kadir Katran tutuklanmış, Yusuf Ö. daha sonra tahliye edilmişti. Üçü tutuklu 10 sanık hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama ve suç delillerini yok etme" suçlamasıyla dava açılmıştı.