İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesinde 2016'da henüz yapımına başlanmayan 24 daireyi birçok kişiye sattıkları iddiasıyla yargılanan biri firari 11 sanıktan ikisi toplam 383 yıl hapis cezasına çarptırıldı, diğerleri beraat etti.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hüseyin Pözüt ve Selim Öngören, tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile bazı müştekiler katıldı.

Savcı, önceki duruşmada sunduğu, sanıklar Pözüt ve Öngören'in "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmaları, tutukluluk hallerinin devamı, firari sanık 'nın dosyasının ayrılması ve diğer sanıkların beraatine karar verilmesi yönündeki mütalaasını tekrarladı.

Sanık Pözüt, olayda mağduriyet yaşadığını, kendisine ait imza sirkülerinin alınarak şirket kurulduğunu ve insanların dolandırıldığını öne sürerek, "Üzerimden insanlar mağdur edildi. Bunu fark ettiğimde ise iş işten geçmişti. Ailem tehdit edildiği için de bugüne kadar sustum. Onların can güvenliğini sağlamaya çalıştım. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Sanık Öngören ve diğer tutuksuz sanıklar da suçsuz olduklarını iddia ederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Pözüt'ü "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 123'er kez bir yıl 8 ay olmak üzere 205 yıl, Öngören'i de 107'şer kez bir yıl 8 ay olmak üzere 178 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuksuz yargılanan 8 sanığın beraatine hükmeden heyet, firari sanık 'nın dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı.

- Olay

Gaziemir ilçesinde 2016'da henüz yapımına başlanmayan 24 daireyi 156 kişiye sattıkları iddiasıyla 123 mağdur, firma sahibi Hüseyin Pözüt ile Selim Öngören hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Şikayetler üzerine aralarında Pözüt ve Öngören'in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 'nın ise firari olduğu belirtilmişti. Pözüt ve Öngören tutuklanırken diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açmıştı.