İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları tarafından "Kadının ihyası, toplumun inşası" konulu makale yarışması düzenlendi.

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları'ndan yapılan açıklamada, kadınların toplumdaki yerinin, ideal toplumun inşa ve ihyasındaki rolünün vurgulanması, toplum için fayda oluşturulması, toplumsal sorunlara çözüm ve sosyal değer üretilmesi amacıyla "Kadının ihyası, toplumun inşası" konulu makale yarışması düzenlendiği belirtildi.

Bir toplumun dünü ve bugününün incelenerek geleceğine yön verebilmenin en doğru yöntemlerinden birinin kadınların toplumdaki yerini tahlil etmek olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Çünkü kadınların hayatı nasıl algıladıkları, niçin ve neye göre yaşadıkları, ailede ve sosyal hayatta kendilerine nasıl bir konum seçtikleri, toplumun genel karakterini doğrudan yansıtır. Bununla kalmaz, yarınlara ilişkin ipuçları da taşır. Batıcı kadın anlayışının ve bu anlayışın hakim olduğu kurumların, günümüz kadınını dünya yaşantısında hangi noktaya getirdiğini görmekteyiz. İktisadi, sosyal ve ahlaki çöküş sadece kadınları değil, tüm dünyayı kuşatıyor. Önce kadınlar bu gidişata 'dur' demeli ve Batı'dan gelecek sözde özgürlüğün, eşitliğin, huzur ve refahın beyhude olacağını görmelidir."

"Kadın toplumun yarısı" sözünün sayı itibarıyla doğru olduğu belirtilen açıklama, şöyle devam edildi:

"Fakat şöyle demek daha doğru ve isabetli yaklaşım olacaktır. 'Kadın kesinlikle toplumun tamamıdır.' Çünkü kadın nesillerden öncelikli ve ilk sorumlu olan kişidir. İnsanlık tarihi, yanıltıcı çağrılardan soyutlanan, tertemiz saygın bir dünya hayatı yaşayan ve bu dünya hayatıyla asla kıyaslanamayacak ebedi bir cennet hayatı hedefleyen sayısızca kadına şahitlik etmiştir. Hz. Meryem, Hz. Asiye, Hz. Hatice ve niceleri..."

Açıklamada, daima milli bir duruş ve yerli bir bakış açısıyla planlanan bir çalışma olan Genç Kalemler Makale Yarışması ile kadın yazarların gün yüzüne çıkması, pek çok güzelliklere şahit olması ümidinin hedeflendiği bildirildi.

Makale yarışmasına başvuruların 20 Şubat'ta sona ereceği kaydedildi.