PODGORİCA (AA) - Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Yeşilay ofisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, Yeşilay yönetim kurulu üyeleri ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yeşilay Genel Başkanı Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın bağımlılıklarla mücadele eden en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu anımsatarak, "97 yaşındayız ve bu süreç içerisinde mücadelemizi daha çok farkındalık oluşturmak, insanları bağımlılıklardan kurtarmak için verdik." dedi.

Bağımlılıkların dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğuna işaret eden Öztürk, "Hem bireysel hem sosyal anlamda insanları yok etmeye çalışan çok önemli bir problem. Hangi kültür, din, inanç ve ideolojide olursanız olun bağımlılık bir gün sizin karşınıza da çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Bağımlılığın insanlığı yok etme seviyesine kadar ulaşabileceğine dikkati çeken Öztürk, "Tütün ve sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadele ediyoruz. Tüm dünya ülkelerinin söz konusu bağımlılıklarla ortak mücadele etmesi gerekir." dedi.

Büyükelçi Galip de Karadağ'da Yeşilay Karadağ Müdürü Amer Halilovic'in gayretleriyle açılan kuruluşun, iki ülke gençleri açısından oldukça önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Bir ülkenin geleceğini teşkil eden gençlik, her türlü bağımlılıktan uzak tutulmak durumunda. 35 ülkede faaliyet gösteren Yeşilay'ın burada iş birliği sağlaması son derece faydalı." diye konuştu.

Halilovic ise sağlıklı gençliğin, sağlıklı toplumla eş anlamlı olduğunu belirterek, "Yeşilay gibi köklü bir kuruluşun tecrübelerini topraklarımıza aktarmak istiyoruz. Bu bağlamda, Türkiye'den uzmanlar Karadağ'a gelip eğitim ve çalıştaylar düzenleyecek." ifadelerini kullandı.