DOHA (AA) - Katar Hükümet İletişim Ofisi Direktörü Seyf bin Ahmed bin Seyf Al Sani, uluslararası bir kuruluşun, Körfez krizinin ilk haftalarında "Katar riyaliyle işlem yapılmaması" yönündeki talimatıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Katar haber ajansı QNA'da yer alan haberde Al Sani, "Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yatırımcıların bir kısmına sahip olduğu uluslararası bir kuruluşun, Avrupa ve Asya'da Katar riyaliyle işlem yapılmasının durdurulması talimatı verdiğini" dile getirdi.

Al Sani, bunun bir mali savaş olduğu ortaya çıkarsa sadece Katar ekonomisi için değil, uluslararası ekonomi için de utanç verici ve tehlikeli olacağını kaydetti.

Devlet organlarının, soruşturmayı, yargı mekanizmasında kanunun uygulanmasından sorumlu makamlarla iş birliği içinde yürüttüğüne dikkati çeken Al Sani, Katar'ın 2022 Dünya Kupası organizasyonunun hedef alındığını belirtti.

Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn, 5 Haziran'da yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, hava sahalarını Katar'a kapatmış, söz konusu diplomatik ablukaya daha sonra bazı başka ülkeler de katılmıştı.