ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Antalya'da 3'üncü sınıf öğrencileri, harçlıklarıyla aldıkları 6 tekerlekli sandalyeyle engellilerin yüzünü güldürdü.

Kepez ilçesi Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu öğretmenlerinden Nalan Yavuz, 3C sınıfı öğrencilerine "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla kendisine verilecek en büyük hediyenin "engellilerin yüzünün gülmesi" olduğunu söyledi.

Bunun üzerine öğrenciler, evlerine gittiklerinde durumu aileleriyle paylaştı. Harçlıklarından biriktirdikleri parayla 5 tekerlekli sandalye satın alan öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hem öğretmenlerinin hem de engellilerin yüzünü güldürdü.

Tekerlekli sandalyeler, Kepez Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Merkezi'ne teslim edildi.

- "Sevginin bütün engelleri ortadan kaldıracağına inanıyoruz"

Öğretmen Yavuz, engellilere saygı duyduğunu, onlar için sürekli bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

Öğrencilerini de bu bilinçle yetiştirmek için mücadele ettiğini aktaran Nalan Yavuz, evlatlarından ayrı tutmadığı öğrencilerinin bu yıl kendisine en büyük hediyeyi verdiğini ifade etti.

Yavuz, harçlıklarından 6 tekerlekli sandalye alan öğrencilerinin gönlünde bir kez daha taht kurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İhtiyaç sahiplerinin yüzü güldüğü için hepimiz mutlu olduk. Bu örnek davranışla yardımlaşma duygusunu aşıladık. Gerçekten sevginin bütün engelleri ortadan kaldıracağına inanıyoruz, bu fikirle yola çıktık. Öğrencilerimiz minik yürekleriyle büyük duyarlılık örneği gösterdi. Keşke tüm Türkiye genelinde bu tür bir uygulama yapılsa. Bize destek veren öğrencilerime ve velilere ne kadar teşekkür etsem az kalır."

- "Engellilerin sorunlarını paylaşmamız için önder oldu"

Okul Müdürü Feyzullah Arslan ise 22 yıllık öğretmen Nalan Yavuz ile öğrencilerinin okullarında örnek bir davranış sergilendiğini dile getirdi.

Öğrencilerinin duyarlılığı karşısında duygulandıklarını anlatan Arslan, bu tür davranışların devam edeceğine inandığını bildirdi.

Öğrencilerden İlke Şahintürk (8), Nalan öğretmenin engellilere yönelik bir çalışmanın kendisini çok sevindireceğini belirtmesi üzerine arkadaşlarıyla harçlıklarını biriktirmeye başladıklarını söyledi.

Harçlıklarını okuldaki kumbaraya attıklarını belirten Şahintürk, "Öğretmenimize bize böyle bir fırsat sunduğu için çok teşekkür ederiz. Nalan öğretmenimiz bize, engellilerin sorunlarını paylaşmamız için önder oldu. Onu çok seviyoruz." dedi.