KERKÜK (AA) - Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Irak'ın Kerkük kentinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kerküklüler, cenaze namazı sonrası ellerinde Türk ve Türkmen bayrakları ile başta Özalkan olmak üzere tüm Afrin şehitleri için dua etti.

AA muhabirine konuşan Kerkük'teki Avcı Camisi İmam ve Hatibi Adil Mahmud, 'Kıldığımız gıyabi cenaze namazı ve ettiğimiz dualar, bizi unutmayan şehit Özalkan için. Bu bizim için ona karşı bir vefa borcudur.'' dedi.

Bölgenin istikrarı ve huzuru için şehit düşen tüm askerlerin adlarının tarihe altın harflerle yazılacağını söyleyen Mahmud, şöyle konuştu:

''Şehidimizin ailesine sözümüzdür, Kerkük'teki tüm hatmi şeriflerde Özalkan için fatiha okunacaktır. Bu kahraman şehidimiz yalnız Telaferlierin değil, tüm Türkmenlerin kalbinde yaşayacaktır.''

Öte yandan Ömer Beyoğlu isimi Kerküklü de Türkiye devleti ve halkının Türkmenleri kendilerinden bir parça olarak görmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Afrin şehidi Özalkan'ın "Şehit olursam Türkmen balaları için anaokulu-kreş veya kültür merkezi yapılsın, ismim verilsin." şeklindeki vasiyetini hatırlatan Beyoğlu, "Biz de şehidimizle her zaman gurur duyacağız ve onu hiçbir zaman unutmayacağız. Okul yapıldıktan sonra da seneden seneye nesilden nesile şehidimizi anlatıp yaşatacağız." şeklinde konuştu

Türkiye'nin bölgenin istikrar, refah ve huzurunun bir simgesi olduğunu vurgulayan Beyoğlu, ''Türk ordusu bir tek Türkiye için değil, bölge ve Suriye'nin toprak bütünlüğü için savaşıyor. Bu, oldukça zor bir görev. Ancak her şeye rağmen Türkiye bunu başaracaktır.'' ifadesini kullandı.