GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de düzenlenen "Uluslararası Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Festivali" kapsamında düzenlenen etkinlikte bir tasarımcı tarafından "kuşburnu işlemeli" gelinlik yapıldı.

Gümüşhane'de Valilik ve Belediye Başkanlığınca bu yıl 24'üncüsü düzenlenen festivalin son gününde üreticiler, Gençlik Merkezi'nde dut pekmezi, dut pestili ve kuşburnu marmeladı gibi yöresel ürünlerini jüri üyelerinin beğenisine sundu.

Jüri üyelerinin ölçüm yaparak tattıkları ve birinci seçtikleri ürünlerin sahiplerine Gümüşhane Belediyesince altın hediye edildi. Yöresel yemeklere ilişkin yarışmaların da gerçekleştirildiği etkinlikte ilgili dallarda birincilik elde eden yarışmacılar da ödüllendirildi.

Tasarımcı Ayşegül Öznur Parlak tarafından hazırlanan ve Ece Çimen'in sergilediği "kuşburnu işlemeli" gelinlik de etkinlikte izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Katılımcılar, kuşburnu işlemeli gelinlik ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Parlak, daha önceden kentin coğrafi işaretli ürünü pestil ve kömeden gelinlik tasarladığını, tasarımlarıyla kentin marka ürünlerine dikkat çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Öte yandan festival etkinlikleri kapsamında sünnet edilen 40 çocuğa da çeşitli hediyeler verildi.

Festival, akşam saatlerinde düzenlenecek konser ile son bulacak.