KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Emet ilçelerinde geçen yıl çıkan orman yangınında zarar gören yaklaşık 500 hektar alanda, 52 bin karaçam fidanı toprakla buluşturuldu.

Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylül 2017'de Kabaklar köyü yakınlarında çıkan orman yangınında yaklaşık 500 hektar alanın zarar gördüğünü hatırlattı.

Kayım, yaklaşık bir hafta süren yangın söndürme çalışmalarının ardından bölgenin ağaçlandırılmaya hazır hale getirilmesi için çalışmalara başlandığını ve bölgenin yeniden yeşereceğini dile getirerek şunları kaydetti:

"İş makineleriyle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde zarar gören alanları ağaç dikimi ve tohum atılması için hazır hale getirdik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 52 bin karaçam fidanını toprakla buluşturduk. Bundan sonraki süreçte toplamda 275 bin karaçam fidanının dikimini yapacağız. Aynı zamanda yaklaşık 2 bin 350 kilogram tohumu da toprakla buluşturacağız. Bu tohumlar sayesinde de yaklaşık 34 milyon fidanın çimlenmesini hedefliyoruz."

Kayım, bölgede küllerinden yeni bir orman doğacağını sözlerine ekledi.