ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin bugün Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarını bir kez daha ihlal ederek gerçekleştirdiği balistik füze denemesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin, balistik füze denemesi yaptığı hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) 29 Kasım 2017 tarihinde BM Güvenlik Konseyi kararlarını bir kez daha ihlal ederek gerçekleştirdiği balistik füze fırlatımını kınıyoruz.

KDHC'yi bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden eylemlerine son vermeye ve BM Güvenlik Konseyi kararlarında ifade bulan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz."

Kuzey Kore Merkez Televizyonu, "Hwasong-15" adlı yeni nesil kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığını duyurmuştu. Ülke lideri Kim Jong-un'un emriyle yapılan denemenin başarıyla tamamlandığı belirtilen haberde, bu füzenin ABD topraklarını vurabilecek kapasitede olduğu iddia edilmişti.

Ülkenin resmi yayın organlarından Kore Merkez Haber Ajansına (KCNA) göre, Kim, Pyongyang'ın dışındaki bir alanda yapılan füze fırlatma işlemini yerinde komuta etti.

KCNA'da yer alan demecinde Kuzey Kore lideri, "Devlet, nükleer gücünü tamamlamanın büyük tarihi sebebini nihayet anladı." diye konuştu.

Pyongyang yönetiminden yapılan açıklamada da Kuzey Kore'nin stratejik silah geliştirme amacının, halkını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ABD'nin nükleer politika ve tehditlerine karşı korumak olduğu ifade edildi.