TRABLUS (AA) - Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter'in Suheyrat Anlaşması'nın süresinin sona erdiğine dair açıklamalarına tepkiler devam ediyor.

Başkent Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) destekleyen Navasi adlı silahlı grup, Hafter'i Suheyrat Anlaşması'na karşı "darbe yapma" çabasından dolayı uyardı.

Grubun sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, Hafter'in açıklamalarının demokrasiye karşı bir darbe olarak kabul edildiği kaydedildi.

-"Ülkenin tek adam ve askeri yönetime teslim edilmesi amaçlanıyor"

Açıklamada, "Hafter'in bu sözleriyle, ülkenin tek adam yönetimine ve askerin eline teslim edilmesi amaçlanıyor. Yönetimin barışçıl yoldan el değiştirmesinin akamete uğratılması, yerel, bölgesel ve uluslararası tüm çabaların başarısızlığı yoluyla hedefe ulaşılmak isteniyor." denildi.

"Hukuki ve kurumsal devlete ulaşmak için yönetimin barışçıl yollardan el değiştirmesi üslubunun korunması gerektiği" vurgulanan açıklamada, ülkenin güvenliğinin korunması yolunda Navasi grubunun tüm vatanperverler ve onurlu kişilerle aynı safta yer alacağı vurgulandı.

UMH ve Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac, Hafter'in açıklamalarına, "Halk tarafından seçilmiş bir organa yönetimi teslim etmenin dışında Libya Siyasi Anlaşması'nın belli bir geçerlilik süresi yok" ifadelerini kullanarak tepki göstermişti.