BAMAKO (AA) - Mali'de gerçekleşen silahlı saldırıda 4 askerin öldüğü belirtildi.

Ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) yazılı açıklamasında, ülkenin kuzeydoğusundaki Menaka bölgesinde silahlı kişilerce saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Saldırının, MINUSMA ile ordunun ortak operasyonu sırasında düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, olayda 3 mavi bereli ile 1 Malili askerin yaşamını yitirdiği, çok sayıda askerin de yaralandığı bildirildi.

Çok sayıda saldırganın öldürüldüğü vurgulanan açıklamada, saldırganların kimliğine ilişkin bilgi verilmezken güvenliği sağlamak amacıyla bölgenin kuşatıldığı duyuruldu.

Mali'de, ayrılıkçı Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketinin (MNLA) kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerini 2012'de ele geçirmesi ve ardından başkent Bamako'daki geçici hükümetin yardım talep etmesi üzerine Fransa, 2013 yılında bölgeye askeri müdahalede bulunmuştu.

Şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı ve ayrılıkçı gruplar, ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.