MANİSA (AA) - Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "avukat yapılanması"na yönelik aralarında eski MHP Manisa Milletvekili ve Baro Başkanı Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 11 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Zeynel Balkız, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını, KHK ile kapatılan Şehzade Mehmet Koleji'nin inşaatına 10 bin liralık yardımda bulunduğunu ancak bunu tamamen kente bir sosyal eser kazandırılması için yaptığını savundu.

FETÖ'yü lanetlediğini dile getiren Balkız, bu örgütle bağını 1994 yılında kestiğini, birçok farklı yere yardımda bulunduğunu, kapatılan Bank Asya'ya kendisine birçok konuda yardım sağladığı için para yatırdığını belirtti.

Tutuklu sanık eski AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Azman ise pişman ve üzgün olduğunu, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i lanetlediğini, 17/25 Aralık sonrasında tavrını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullandığını dile getirdi.

Besim Yücel ise örgütten faaliyetlerinin aykırılığı nedeniyle ayrıldığını, avukatlara dini sohbet yapan C.G'nin çocuk tacizinden hüküm yediğini öne sürdü.

Diğer sanıklar da savunmalarını yaparak tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Zeynel Balkız, Kadir Çevik, Yalçın Cabar ve Ali Özşel'in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.