MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, okullarda çocukların trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenebilmesi için "çocuk trafik eğitim parkları" inşa ediliyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, merkez Artuklu, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin ilçesinde mekanı uygun olan okullarda çocuk trafik eğitim parkları yaparak öğrencilerin hizmetine sundu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, geleceğin şoförlerini yetiştireceklerini anlattı. Belediye olarak çocuklara trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretmek için okulların bahçelerine, çocuk trafik eğitim parkları yaptıklarını belirten Yaman, okul bahçelerinde eğitimlerin profesyonel eğitmenler tarafından verileceğini ifade etti.

Şu ana kadar merkez Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçesinde pilot okullarda eğitim parklarını inşa ettiklerini aktaran Yaman, kentteki mekanı uygun tüm okullarda park yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Yaman, "Böylelikle geleceğimiz olan çocuklarımızı trafik konusunda tam donanımlı bireyler olarak yetiştireceğiz." dedi.

Eğitmen Heycan Ömer de trafik kurallarını bilen bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını, okullarda eğitimlerin düzenli şekilde süreceğini söyledi. Ömer, "Okullarımıza dört tekerlekli bisiklet ve trafik levhaları hediye ediyoruz. Bu parklarımızda öğrencilere uygulamalı olarak eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimiz güzel geçti. Uygulamalı olunca öğrenciler eğlenerek öğrenebiliyorlar." dedi.

Öğrencilerden Selim Aksoy, hem eğlendiklerini hem de trafik kurallarını öğrendiklerini söyledi.

Beyzanur Demirkaya da bu sayede trafikte yapılacakları uygulamalı olarak gördüklerini dile getirdi.