MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kasımiye Medresesi'nde çevre düzenleme çalışması başlattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, turizm gözde kentinde tarihi mekanları yenileyerek halkın ve turistlerin hizmetine sunacaklarını belirtti.

Kentin güven ve huzura kavuştuğu ifade eden Yaman, "Bitmeyen bir şiir olan Mardin'de, tarihi dokunun aslına uygun şekilde restore çalışmalarımız devam ediyor. Güven ve huzurun sağlandığı şehrimize, geçen yıla oranla gelen misafir sayımızda yüzde 130'luk bir artışı oldu. Bu artış, ilimize her anlamda olumlu yansıdı. Bu doğrultuda tarihi mekanların restorasyonu ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladık." dedi.

Tarihi Kermozade Konağı düzenlemesini bitirerek Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığını buraya taşıdıklarını anımsatan Yaman, Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında da Kültür Sokağı'nı açtıklarını aktardı.

Şeyh Çabuk Camisi'nin bulunduğu sokağı da tarihi dokuya uygun hale getireceklerini dile getiren Yaman, Hasan Ammar Çarşısı'nı da restorasyondan geçireceklerini bildirdi.

Turistler tarafından en çok ziyaret edilen mekanlarda çevre düzenleme çalışması başlattıklarını anlatan Yaman, "Kasımiye Medresesi çevre düzenlemesi çalışmasını başlattık. Bu düzenleme bittiğinde tarihi mekana ayrı bir hava katacak. Hemşehrilerimiz ve turistler tarihi dokunun yanında rahat nefes alabilecekleri bir mekan da bulacaklar." diye konuştu.

Kent sakinlerinden İlyas Kerelti ise yıllardır Kasımiye Medresesi'nin çevre düzenlenmesinin yapılmadığına işaret ederek başlatılan çalışma için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Necdet Taş da "Belediyenin el değiştirmesinden sonra şehirde olduğu gibi Kasımiye Medresesi'nde de çalışmalar başladı. Kim bu çalışmayı yapmışsa ona sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.