İSTANBUL (AA) - Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Ezbere Okuma Yarışması'nda dünya birinciliği kazanan hafız kardeşler ödüllendirildi.

Kalbe Yolculuk Derneği'nden yapılan açıklamada, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 28-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen yarışmada birinci olan hafız Faruk ve Muharrem Şahin kardeşler, bünyesindeki 2 bin 100 şirket ve sahipleri adına, Mega Center Yönetim Kurulu tarafından altınla ödüllendirildi. Ödülleri Mega Center Başkanı Kemal Altınkılıç, hafız kardeşlere takdim etti.

Dernek başkanı Hafız Selman Okumuş'un, hafız kardeşleri yarışmaya nasıl hazırladıkları anlatılan açıklamada, hafızların performanslarını ve dereceye girmelerini detaylarıyla katılımcılara aktardığı ve öğrencilere nasıl hafızlık yaptırdıklarını Mega Center Yönetim Kurulu ile paylaştığı aktarıldı.

Açıklamada, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) ve İran Gençlik Spor Bakanlığı iş birliği ile İran'ın Şiraz kentinde 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda da birincilik kazanan Hafız Faruk Şahin'in, bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda 2'nci olduğu ve ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı hatırlatıldı.