DÜZCE (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, NATO tatbikatındaki skandalla ilgili "Müttefikliğe yakışmaz. Müttefiklik ne demektir, bir savaş olduğunda, sana bir saldırı olduğunda 'Senin yanında ben de can vermeye hazırım.' demektir. Dolayısıyla bu müttefikliğin gereği, sizi karşı tarafa koymak değildir." dedi.

Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Düzce Valisi Zülkif Dağlı'yı makamındaki ziyaretinin ardından düzenlenen eğitim toplantısına katıldı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, kentteki eğitim çalışmalarına tam destek verdiklerini ve gelecek her türlü isteğe cevaplayacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin, "NATO tatbikatındaki Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı skandalı" ile ilgili soruyu yanıtlayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili gereken tepkiyi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve diğer bakanlarımız gösterdi. Onların tepkilerine aynen katılıyoruz. Müttefikliğe yakışmaz. Müttefiklik ne demektir, bir savaş olduğunda, sana bir saldırı olduğunda 'Senin yanında ben de can vermeye hazırım.' demektir. Dolayısıyla bu müttefikliğin gereği, sizi karşı tarafa koymak değildir. Her halükarda sizin yanınızda olmak ve birlikte bu yolda mesafe almaktır. Türkiye bir oldukça, beraber oldukça bu sıkıntıları aşmasını bilecektir."

Bakanlar Yılmaz ve Özlü, daha sonra Kültür Merkezi'ndeki "Annem Varsa Ben de Varım Kitap Okuma Projesi" tanıtım toplantısına katıldı.