ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Genel Başkanı Mücahit Demirtaş, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Herkesin tek bir yürek ve tek bir ses olarak kahraman ordumuza destek vermekten başka söyleyecek herhangi bir sözü olmamalıdır." dedi.

Demirtaş, TDMMB Ankara il binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini açıkladı.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile yüz binden fazla Suriyelinin topraklarına döndüğünü anımsatan Demirtaş, Zeytin Dalı Harekatı ve olası Münbiç operasyonu ile de yüz binlerce Suriyelinin yurtlarına geri döneceğini öngördüklerini vurguladı.

Bölgedeki terörist unsurların sınır olmayan devletlerden çok, bölgede olan insanları ve Türkiye'yi ilgilendirdiğini dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu nedenle adı Zeytin Dalı Harekatı olacak kadar, barışa ve bölge huzuruna hizmet eden, hiç bir din, mezhep ve etnik topluluğu hedef almayan ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kahraman silahlı kuvvetlerince gerçekleştirilen operasyona üç yüz milyonluk Türk dünyasında 36 farklı ülkede temsilciliği bulunan TDMMB mensupları olarak, ordumuza her türlü desteği vermekteyiz. Afrin'de, Münbiç'te, her zaman ve her yerde, mühendisler ordusu olarak, yıkılan şehirlerimizi ve köylerimizi yeniden imar etmek için projelerimizle göreve hazır olduğumuzu yüce Türk milleti ile paylaşıyoruz."

Zeytin Dalı Harekatı'ndaki amacın Türk milletinin huzuru ve güvenliği olduğunun altını çizen Demirtaş, "Bu harekatı tartışılır hale getirmenin ve bu yönde açıklamaların 'ifade özgürlüğü' ile savunulamayacağını düşünüyoruz. Herkesin tek bir yürek ve tek bir ses olarak kahraman ordumuza destek vermekten başka söyleyecek herhangi bir sözü olmamalıdır." diye konuştu.

Demirtaş, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.