RABAT (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Fransa-Lyon Şubesi Başkanı Adil Dönmez, Fas’taki ticari fırsatları değerlendirmek üzere Fransa’da yaşayan Türk iş adamları olarak Fransızca konuşulan Afrika ülkelerine açılmayı hedeflediklerini belirtti.

MÜSİAD Lyon Şubesi üyelerinden oluşan heyetin Fas ziyaretine ilişkin AA muhabirine konuşan Dönmez, "Fransa’da yaşayan Müslüman göçmenlerin temel ihtiyaçlarını yine Müslüman olan ülkelerden temin etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Lyon şubesinin iki yıl önce kurulduğunu hatırlatan Dönmez, şunları söyledi:

"Fransa’da yaşayan Türk iş adamları olarak Fransızca konuşan Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik ziyaretlerin ilkini Fas’a yaptık. Fransa’nın bu bölgelerde etkisi çok büyük, bizler Fransızca konuşan Türk iş adamları olarak bu etkiden ülkemiz adına yararlanmak istiyoruz."

"Frankofon ülkelerde Fransa merkezli şirketlere olan güveni Türkler olarak kendi lehimize kullanmak istiyoruz" diyen Dönmez, "Aynı dili konuşan ve aynı dine mensup Müslüman Afrika ülkeleriyle ticari ilişkilerin geliştirilmesine ön ayak olmayı hedefliyoruz. Bu minvalde Türk şirketlerinin de bölgeye girmesine katkıda bulunacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Dönmez, Kuzey Afrika ülkeleri kapsamında Fas’tan başladıkları iş gezilerini önümüzdeki süreçte Tunus, Cezayir, Moritanya ve Senegal ile devam ettirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Fas temaslarına 12 Aralık Salı günü başlayan MÜSİAD Lyon heyeti, Kazablanka ve Rabat'ta ticaret odalarını ziyaret etmiş, Faslı iş adamlarıyla da ikili anlaşmalar yapmak üzere birçok görüşme gerçekleştirmişti.

Heyet, resmi ziyaretlerini yarın tamamlayarak ülkeden ayrılacak.