İSTANBUL (AA) - Net Şirketler Grubu, ülke ekonomisine katkı amacıyla döviz varlıklarından 13 milyon 125 bin avroyu Türk lirasına çevirdi.

Gruptan yapılan açıklamada, toplam gelirinin yaklaşık yüzde 80’ini yabancı para cinsinden elde eden Net Şirketler Grubu'nun, ülke ekonomisine katkı amacıyla döviz varlıklarından 13 milyon 125 bin avroyu Türk lirasına çevirdiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Devletimizin, dövizlerinizi bozdurun çağrısına destek vermek ve ülkemizde başlatılan ekonomik seferberliğe katkıda bulunmak amacıyla Net Şirketler grubu olarak, döviz varlıklarımızdan 13 milyon 125 bin avro bozdurularak, Türk Lirası'na dönülmüştür. Ülkemizin ekonomisine ve potansiyeline güvencemiz her zaman olduğu gibi tamdır.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Net Holding Grup CFO’su Orlando Carlo Calumeno da Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Hırvatistan ve Montenegro’da yer alan faaliyetleri sayesinde toplam gelirlerinin takriben yüzde 80’inin yabancı para cinsinden oluştuğunu belirtti.

Orlando Carlo Calumeno açıklamasında şunları kaydetti:

"Son dönemde döviz kurları cephesinde yaşanan aşırı hareketlilik ve ekonomik sebeplerle bağdaşmayan yüksek kur fiyatlamaları bize yurt dışı faaliyetlerimizden elde ettiğimiz dövizleri bozma ve bu vesile ile de devletimizin başlattığı ekonomik seferberliğe katkıda bulunabilme imkanı yaratmıştır. Bilindiği üzere operasyonel faaliyetlerimizin çoğu Türkiye dışında yer almaktadır. Yurt dışından Türkiye’mize döviz kazandırma misyonumuz başarılı bir şekilde devam etmektedir. Ülkemize şirket ve bireyler olarak her türlü olumlu katkıyı yapabilmek adına çalışmalarımız aralıksız sürecektir."