MUĞLA (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Hakkari ve Ağrı'dan gelen öğrenciler, Muğla'daki antik kentleri, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Proje çerçevesinde ilçelerde misafir edilen 150 öğrenci, Marmaris ilçesinde Marmaris Kalesi, Kapalı Çarşı, Sarı Ana Türbesi'ni gezerek, tekne turuna katıldı.

Menteşe ilçesine de giden öğrenciler, Tarihi Arasta Çarşısı, Yağcılar İş Hanı, Saatli Kule, Konakaltı Kültür Merkezi, Muğla Müzesi ve Kurşunlu Camisi'ni gezdi.

Muğla Atatürk Stadı'na geçen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yaştaki vatandaşın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımının sağlanması amacıyla hayata geçirilen "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamındaki otantik oyunlara katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, projenin amacının iller arasındaki arkadaşlık, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek, gönülden gönüle köprü oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Proje kapsamında Muğla'ya 3 bin 470 çocuğun geleceğini aktaran Öçalmaz, "Gelen öğrenciler Muğla'nın güzelliklerini tanırken, bir taraftan da sportif etkinliklerle buluşturuyoruz. Bugün Muğla'da hem 'Biz Anadoluyuz' hem de 'Koşabiliyorken Koş' projesini örtüştürdük, çocuklarımızla buluşturduk." dedi.

Öğrenciler, programın ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki hayvanat bahçesini gezip, Muğla Gençlik Merkezi Hayalhane Tiyatro Grubu'nun oyunlarını da izledi.