BURSA (AA) - Bursa'da, Suriye uyruklu öğrencilerle engelli öğrencilerin de eğitim gördüğü ilkokulda karne heyecanı yaşandı.

Bedensel ve zihinsel engelli öğrencilerin bulunduğu iki "özel eğitim sınıfı"na sahip Davut Çalışkan İlkokulu'ndaki öğrenciler, ilk dönem karnelerini aldı.

Vali İzzettin Küçük ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'in elinden karnelerini alan öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Bursa'ya yerleşen Barakat ailesinin kızları birinci sınıf öğrencisi Rimas Barakat da buradaki ilk karnesini aldı.

Barakat, Halep'te çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı Höllük Mahallesi'nden geldiklerini, buradaki okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini, derslerine çok çalıştığı için başarılı olduğunu söyledi.

Vali İzzettin Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli öğrencilere Avrupa standartlarında eğitim verildiğini, bunun Türkiye için gurur verici olduğunu belirtti.

Yarıyıl tatilinde çocuklardan ödev yapmalarını beklemediklerini ifade eden Küçük, "Çocuklarımıza verebileceğimiz en kıymetli şeyimiz; sevgimiz, onlara güvenimiz, değer vermemiz ve itimadımızdır. Bu, çocuklarımızı güçlendirecektir, kendilerine olan inançlarını kuvvetlendirecektir. Sorunlar elbette olacaktır ama biz onlara güç ve kuvvet verirsek onlar bu sorunların hakkından gelecektir." diye konuştu.

- 46 bin 503 öğrenci ilk kez karne heyecanı yaşadı

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de 2017-2018 eğitim öğretim yılında, Bursa genelinde bin 564 okulda 556 bin 792 öğrenci, yaklaşık 35 bin yönetici, öğretmen ve eğitim çalışanıyla ilk dönemi geride bıraktıklarını dile getirdi.

Bu yıl birinci sınıfa başlayan 46 bin 503 öğrencinin ilk kez karne heyecanı yaşadığını belirten Dülger, "Sömestir tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi kararlaştırıldı ancak velilere bir önerim var; Bursa tarih ve kültür kenti. Her ne kadar ödev verilmemiş olsa da velilerimiz öğrencilerimizi tarihi yerlere götürerek, onlara tarihi anlatabilirler." dedi.