ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta bir otomobilin çarptığı köpeğe vatandaşlar sahip çıktı.

Bülent Ecevit Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan köpeğe, sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle köpeğin arka sol ayağında ezilme ve açık yara meydana geldi.

Bu sırada kazayı duyarak olay yerine gelen vatandaşlar, köpeğin yardımına koştu. Köpeği severek sakinleştirmeye çalışan vatandaşlar, durumu Zonguldak Belediyesi ekiplerine haber verdi.

Ekiplerin yaklaşık 45 dakika geçmesine rağmen gelmemesine tepki gösteren vatandaşlar, belediye başkanı Muharrem Akdemir'i arayarak durumu anlattı.

Akdemir'in talimatı üzerine söz konusu yere gelen ekipler, vatandaşların yardımıyla sedyeye aldığı yaralı köpeği tedavisi için Zonguldak İl Özel İdaresi Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.

Vatandaşlardan Gürkan İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların bu konudaki duyarsızlıklarından her zaman şikayetçi olduklarını söyledi.

Kendisinin de köpeklerinin olduğunu ve bakımını üstlendiğini belirten İpek, "Bu konuda duyarsız kalmam mümkün değil. Belediyeyi aradık, 45 dakika geçti. Ekibin geleceği söylendi ama gelmedi. Bir daha aradık. Tekrardan yönlendireceklerini söylediler. Sonunda bir vatandaş belediye başkanını aradı. Belediye başkanı arandıktan 10 dakika sonra barınağın yetkili arabası gelip köpeği alıp götürdüler ama bir belediye başkanının aranmasına gerek yok. Çalışan personellerin de bu konuda daha çok duyarlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Köpeği barınak yetkililerine teslim eden Ömer Rakanoğlu da görevlilerin başkana ihtiyaç duymadan hemen aracı göndermeleri gerektiğini ifade ederek, "Köpek acı içerisinde kıvranıyor. İnsanlar bu kadar gaddar olmamalı. Bunların ağzı var, dili yok." dedi.