ANKARA (AA) - Öz Orman-İş Sendikası, dünyadaki tüm işçi sendikalarına gönderdiği mektupla ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı çıkılması çağrısında bulundu.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, mektubun Genel Başkan Settar Aslan imzasıyla gönderildiği belirtildi.

Kudüs'ün Filistin halkından gasbedilerek yayılmacı ve şiddet yanlısı İsrail'in başkenti yapılması girişiminin evrensel vicdana ve adalete indirilmiş bir darbe olduğunun vurgulandığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Bu karar, sadece Ortadoğu için değil, dünya barışı için çok ciddi bir tehdittir. Sadece milyarlarca Müslüman'ın değil Hristiyanların da maneviyatına bir saldırı niteliğindedir. Bu karar, tarihin akışına, Kudüs'ün de içinde yer aldığı coğrafyanın ruhuna, bu coğrafyanın dini ve demografik niteliklerine, halihazırdaki konjonktüre ve reel politikaya da aykırıdır. Ve bu karar, politik akıldan ve gerçeklerden uzak olduğu, kalıcı ve yaygın bir çatışma zemini oluşturacağı için tehlikelidir. Temel hak ve özgürlükleri, eşitlik ve demokrasiyi, evrensel adalet ve barışı savunan dünyadaki bütün işçi kuruluşlarının, dünya barışını tehdit eden adaletsiz ve akıl dışı bu politik manevraya en net ve kararlı bir şekilde tavır almaları gerektiğini düşünüyor, mazlum Filistin halkına destek olmaya ve Trump’ın kararına karşı çıkmaya davet ediyorum."