BİTLİS (AA) - Bitlis Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polisler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Özel Harekat Şubesinde görev yapan polisler, Suriye'de terör örgütlerine yönelik başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak üzere yola çıktı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polisler için düzenlenen uğurlama törenine Vali Vekili Tolga Polat, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile polis özel harekatçıların ailelerinin katıldı. Törende polisler için dualar edildi ve kurban kesildi. Törende, polislerin boynuna üzerine Türk bayrağı işlenen atkılar takıldı.

Uğurlamaya, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay da katıldı.

Açıklamada, terör örgütleriyle mücadelenin ülkede devam ettiği gibi ülke dışında da kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.