İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, ramazan çalışmaları kapsamında Suriye'de savaş mağduru 1600 aileye gıda kolisi dağıtarak ve düzenli iftar organizasyonlarıyla yardımda bulunuyor

Dernekten yapılan açıklamada, ramazan yardımlarını Türkiye dahil 21 ülkede "Paylaşmak bize yakışır" çağrısıyla sürdüren derneğin, Suriye'de savaş mağduru 1600 aileye gıda kolisi dağıtımı, düzenli iftar organizasyonlarıyla ulaştığı belirtildi.

Suriye'de ramazan yardımlarının ilk etabında 300 aileye çay, un, toz şeker, pirinç, bulgur, makarna, reçel, irmik, mercimek, ayçiçek yağı, siyah zeytin, kuru fasulye, hazır çorba, tuz ve hazır tatlıdan oluşan ramazan kumanyası dağıtan derneğin, bölgede düzenli iftar sofrası kurduğu kaydedildi.

Ramazan kumanyası dağıtımına devam eden derneğin, yüzlerce yetime de bayramlık hediye edeceği anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve bölgede derneğin ramazan yardımlarını koordine eden Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Hasbal, bu ramazanda da dünyanın dört bir yanında mazlum halklara ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Suriye'de çatışmaların gölgesinde yaşayan insanların sıkıntılarına dikkati çeken Hasbal, insanların zaman zaman temel ihtiyaç maddeleri olan ekmek ve suyu dahi bulmakta zorlandıklarını kaydetti.

Açıklamada ayrıca Suriye yardımları kampanyasına destek olmak isteyenlerin banka hesap numaralarına "www.sadakatasi.org.tr" internet adresinden ulaşabildiği belirtilerek, tüm GSM operatörlerinden de "Suriye" yazıp 2989'a SMS göndererek 5 lira bağış destek yapılabildiği bildirildi.