ANKARA (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "15 Temmuz gecesi darbeciler başarılı olamadıysa bu darbelere ve darbecilere boyun eğmeyen ve kendi canını da ortaya koyarak milletimize direniş çağrısında bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir." ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Memiş, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların kabirlerini ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

Memiş, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un yaşanan "en kalleş ve alçak" darbe girişimi olduğunu belirterek, milletçe bu hain darbeye en şanlı direnişin gösterildiğini belirtti.

O gece milletin, canını ortaya koyarak, ülkesine, milletine ve geleceğine sahip çıktığını belirten Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz gecesi darbeciler başarılı olamadıysa bu darbelere ve darbecilere boyun eğmeyen ve kendi canını da ortaya koyarak milletimize direniş çağrısında bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir. Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olan Sayın Erdoğan'ın çağrısı, milletimize ayrı bir güç vermiş, şanlı direnişiyle unutulmayacak bir zafer ve direnişe imza atılmıştır. Bu onurlu ve dik duruşu sebebiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugün bir kez daha teşekkür ediyoruz. Milletimiz bir daha böyle bir kalkışmaya ve tekrarlanmasına asla müsaade etmeyecektir. Unutulmaması ve gelecek nesillerin tarihin bu şanlı direnişinden haberdar olması için de elimizden geleni yapacağız."

Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarının 15 Temmuz destanını kitaplaştırıp, filmini çekerek ölümsüzleştirdikleri bilgisini veren Memiş, ülkeye, millete ve geleceğe sahip çıkma, ülkeye umudunu bağlayan dünya Müslümanları ve mağdurları adına, Türkiye'yi daha ileriye taşımak için ellerinden geldiğince çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.