ANKARA (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Türk Tabipleri Birliğini (TTB) eleştirerek, "Hastanelere PKK tarafından roket atılırken, ambulanslara kurşun sıkılırken, sağlık çalışanlarımız şehit edilirken sesinizi hiç çıkarmadınız da ülkemizi hedef alan PKK, PYD ve YPG'li teröristlere karşı mücadele edildiği zaman mı bunu savaş gibi gösterip sözümona barış istiyorsunuz. Siz bu halinizle asla ama asla sağlık çalışanlarını, hekimleri temsil etmiyorsunuz." dedi.

Sağlık-Sen öncülüğünde 42 sağlık kuruluşu, "Vatan sevgisi imandandır" temasıyla Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya geldi.

Sağlık çalışanları, ellerinde Türk bayraklarıyla, "Burası er meydanı", "Sağlıkçılardan Mehmetçik'e selam" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, yaptığı konuşmada, sağlık alanında mücadele veren 42 sivil toplum kuruluşuyla Mehmetçik'e ve vatana destek olmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Canlarını hiçe sayarak, vatan ve millet sevdasıyla sahada bulunan Mehmetçik'e selam gönderen Memiş, "Şimdi de yine ülkemizin sağlık çalışanları olarak, barışın, huzurun ve dostluğumuzun bir nişanesi olması adına, 'Zeytin Dalı'nı tüm dünyaya uzatırken, tüm tehditlerin ve terör örgütlerinin yok olması pahasına yine incire ve zeytine and olsun ki gerekirse şehadet şerbetini içmeye ve cennet-i alaya ulaşmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

- "Siz, bu halinizle sağlık çalışanlarını temsil etmiyorsunuz"

TTB'yi de eleştiren Memiş, şöyle devam etti:

"Teröristler tarafından katledilen sivil vatandaşlarımız ve şehit edilen sağlık çalışanlarımız, askerlerimiz, polislerimiz için terör örgütünü hiç kınamadınız. Hastanelere PKK tarafından roket atılırken, ambulanslara kurşun sıkılırken, sağlık çalışanlarımız şehit edilirken sesinizi hiç çıkarmadınız da ülkemizi hedef alan PKK, PYD ve YPG'li teröristlere karşı mücadele edildiği zaman mı bunu savaş gibi gösterip sözüm ona barış istiyorsunuz? Siz bu halinizle asla ama asla sağlık çalışanlarını, hekimleri temsil etmiyorsunuz. Siz terör örgütlerinin sözcülüğünü yapıyor ve onların taşeronluğuna soyunuyorsunuz. Ne yaparsanız yapın sadece hıyanet içinde olur da daha fazlasını beceremezsiniz. Bu vatanı işgal ettiremezsiniz."

Metin Memiş, temsil ettikleri yarım milyon sağlık çalışanıyla gerek sınırda gerek sınır ötesinde gerekse Afrin'in tepesinde görev almaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi.