Bir vatandaşın ihbarı üzerine kanadı yaralı halde bulunan saksağan kuşu, Başakşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde tedavi edildi. ’Alex’ adı verilen saksağan, doğaya salınmasına rağmen Başakşehir’den ayrılamıyor.

Bir vatandaşın ihbarı üzerine kanadı yaralı halde bulunan ve Başakşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ekipleri tarafından tedavi edildi. Hayvan Bakımevi ekipleri ile Saksağan Alex’in aralarındaki dostluk görenleri kıskandırıyor. Üç ay önce Başakşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde tedavi altına alınan saksağan kuşu Alex, Veteriner Hekim Yunus Kanlı’nın özel ilgisi sayesinde kısa sürede iyileşti. Alex, doğaya salınmasına rağmen Bakımevi’nden ayrılmıyor ve tüm vaktini Bakımevi’nin bahçesinde geçiriyor. Yaralı olarak bulduğu saksağan kuşuna ’Alex’ ismini veren Kanlı, Alex’in tedavisinin ardından yanından ayrılmadığını söylüyor.

"Beni herkesten kıskanıyor”

Saksağanı tedavi eden Yunus Kanlı, yaklaşık 3 aydır Alex ile beraber olduklarını belirterek, “Sağlığı her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Saksağana Alex ismini verdim. Aramızda çok güzel bir bağ oluştu. Alex beni görmeden duramıyor ve herkesten kıskanıyor” diye konuştu.

Kanlı, Alex’in konserve mama yemeyi çok sevdiğini ve kendisinin bakımevinde olmadığı zamanlarda Alex’in bilgisayar monitörüne konup onu beklediğini de sözlerine ekledi.