KIRKLARELİ (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Kırklarelili astsubay Göktan Özüpek'in 6 yaşındaki yeğeni Ali Balkan Akkerman'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için yazdığı "Türk ordusunun kahraman askerleri" başlıklı mektubu Mehmetçik'e gönderildi.

Önceki yıl Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Özüpek'in yeğeni Akkerman, Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürütülen harekata katılan Mehmetçik için mektup yazdı.

Akkerman, yazdığı mektubu annesi Meltem Akkerman'a teslim etti. Akkerman, okuduğunda duygulandığı mektubu oğlunun eğitim gördüğü Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu yetkililerine teslim etti.

Akkerman'ın duygu dolu mektubu, okul yetkililerince askerlere ulaştırılmak üzere Afrin'e gönderildi.

- "Türk Ordusu'nun kahraman askerleri"

Ali Balkan Akkerman'ın mektubuna "Türk Ordusu'nun kahraman askerleri" diyerek başlaması dikkat çekti.

Akkerman'ın, çevresini öğrenci resimleri Türk Bayrağı çizerek süslediği ve dayısına olan özlemini de anlattığı mektubunda şu satırlar yer alıyor:

"Türk Ordusu'nun kahraman askerleri, ben Ali Balkan Akkerman. Sizlere Kırklareli'nden kucak dolusu sevgiler ve dualar gönderiyorum. Ben de asker çocuğuyum. El-Bab'ta şehit olan astsubay Göktan Özüpek'in yeğeniyim. Dayımı çok özlüyorum, onunla gurur duyuyorum. Dayım Cerablus'ta ve El Bab'ta görev yaparken öğrencilerden mektuplar gidiyormuş. Ben dayıma mektup yazamadım. Şimdi sizlere yazıyorum asker abilerim. Türk askerinin yüreğinde inancı, vatanı, bayrağı ve onuru vardır. Allah yolunuzu açık, başarılarınızı daim etsin. Allah'a emanet olun, sizleri çok seviyorum. Benim ve milletimizin duaları sizlerle."