GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından Suriyeli gazetecilere yönelik Türkçe kursu düzenlendi.

Ezogelin Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ve yaklaşık 9 ay sürecek kursa 70 Suriyeli gazeteci katılıyor.

BYEGM İl Müdürü Ertan Koska, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'te yaklaşık 170 Suriyeli gazetecinin yaşadığını söyledi.

Eğime katılan 70 Suriyeli gazeteciye Türkçe eğitimi verdiklerini aktaran Koska, "Bu kurslar, Suriyeli gazetecilerin Türkçe konuşmalarına büyük fayda sağlayacak. Türkiye'de kaldıkları zaman zarfında veya Suriye'ye gittiklerinde haber alışverişinde bulunmak zorundayız. Türkçe öğrenmeleri hem kendileri hem de bizim açımızdan çok faydalı." dedi.

Koska, gazetecilere Yunus Emre Enstitüsünce sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

Suriyeli gazeteci Nur Hadi ise kurs sonunda alacakları sertifikanın çok önemli olduğunu belirterek, bu sertifika sayesinde üniversitelerde hazırlık sınıfı okumalarına da gerek kalmayacağını kaydetti.

Ahmed Hadi de Türkçe öğrenmek zorunda olduklarını ifade ederek, "Burada kalıyoruz, muhabirlik yapıyorum. Bu yüzden hem sizin hem de bizim vatandaşlarımızla iyi bir bağlantı kurmak istiyorum." ifadelerini kullandı.