RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın, Yemen'de Husilere karşı koalisyon güçleri bünyesinde savaşırken hayatını kaybeden Yemen ve Sudanlı bin 500 askerin ailesini, bu yıl hac ibadeti için ülkede misafir edeceği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman bin Abdulaziz, koalisyon güçleri bünyesinde görev alırken hayatını kaybeden Sudan ve Yemen ordusundan bin 500 askerin ailesinin, bu yıl hac ibadetini gerçekleştirmek üzere ülkede misafir edilmesi ve hac masraflarının karşılanması talimatını verdi.

Asker ailelerine yönelik programın İslami İşler, Davet ve İrşat Bakanlığı gözetiminde gerçekleştirileceği belirtildi.

Habere göre, İslam İşleri, Davet ve İrşat Bakanı Abdullatif bin Abdulaziz Al Şeyh, söz konusu programın, Yemen'in birlik ve beraberliğini sağlamak, topraklarını İran destekli Husilerden korumak için canlarını veren askerlere takdir niteliğinde olduğunu ifade etti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'nin çağrısıyla Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.