ANKARA (AA) - Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş değerlerinin ve Türk büyüklerinin resmedildiği "Tarihin Huzurunda" sergisi adeta sanatseverlerin akınına uğruyor.

Ressam Mustafa Kaya'nın Kızılay Metro Sanat Galerisi'ndeki sergisinde, Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş değerlerinin ve Türk büyüklerinin portrelerinin yağlı boya tekniğiyle tuvale aktarıldığı 86 tablo yer alıyor.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir insanın milletini, kültürünü, örf ve adetlerini, düşünce sistemini, milli ve manevi büyüklerini, dinini bilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, serginin amacının bu değerleri hatırlatmak olduğunu söyledi.

Bugün çoğu gencin, milli ve manevi büyüklerden ziyade Türk kültüründen olmayan artistleri örnek aldığını dile getiren Kaya, "Bu bizim için ayıplanacak bir durum. İnsanımız kendi öz değerlerinden uzaklaştıkça, ilimden, bilimden, dinden ve ahlaktan da uzaklaşmaktadır. Yabancı kültür ve dinlerin etkisine girebilmektedir. Bunun önüne geçmek amacıyla, bir nebze katkımızın olması düşüncesiyle 'Tarihin Huzurunda' konulu yağlı boya resim sergisini hazırladım. Sergiye gösterilen yoğun ilgiden memnunum." dedi.

Sergi, 19 Kasım Pazar gününe kadar gezilebilecek.