BİŞKEK (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "FETÖ terör örgütü tehlikesine karşı dostlarımızı uyarmak dostluğumuzun gereğidir." dedi.

Kahraman, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesinin (TÜRKPA) üye ülke Meclis Başkanları 7. Genel Kurul Toplantısına katılmak için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Kahraman ve beraberindeki milletvekili heyet, Manas Uluslararası Havaalanında Kırgızistan Meclis Başkan Yardımcısı Asel Koduranova, Meclis Kırgızistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Asılbek Damirbekuulu, TÜRKPA Genel Sekreteri Candos Asanov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbrağim Cunusov tarafından karşılandı. Kahraman, kendisine çiçek takdim eden yöresel kıyafetli Kırgız kıza, "Çok güzel çiçekler" diyerek, onunla fotoğraf çektirdi.

TBMM Başkanı Kahraman, temasları kapsamında ilk olarak Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov basına kapalı ile görüştü.

Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ile de bir araya gelen Kahraman, dünyada barış ve güvenlik konusunun önemine değinerek, Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimini anlattı.

Kahraman, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında, Erzurum'da doğmuş ve 40 yıldır çalışma yürütmüş Fetullah Gülen adlı bir imam olduğunu aktardı.

FETÖ konusunda uyarıda bulunan Kahraman, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün uzun hazırlıklarla yapıldığını söyleyerek, "FETÖ terör örgütü tehlikesine karşı dostlarımızı uyarmak, dostluğumuzun gereğidir." dedi.

Kırgızistan'a ilk kez geldiğini dile getiren Kahraman, Cumabekov'u yeni görevi için tebrik ederek, Türkiye'ye davet etti.

Parlamentolar arasındaki iş birliğine değinen Kahraman, bu iş birliğinin hem bölge hem de dünya barışı için faydalı olacağına inandığını söyledi.

Kahraman, 15 Ekim'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kırgızistan'ın demokrasi alanında büyük mesafe katedildiğini gösterdiğini ifade ederek, "Sizi takdir ediyoruz. Sooronbay Ceenbekov, cumhurbaşkanlığı görevini 24 Kasım'da devraldı. Bu değişimin ülkenize hayırlı olmasını temeni ediyoruz." diye konuştu.