AĞRI (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Terör örgütüne tarihin en ağır darbelerini art arda indiriyoruz. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede son 35 yılın en başarılı operasyonunu yürütüyor." dedi.

Işık, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere beraberindeki AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ile geldiği Ahmedi Hani Havaalanı'nda, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Yarar, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, kaymakamlar, kurum müdürleri ve partililerce karşılandı.

Buradan Valiliğe geçen Işık, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Elban'ı makamında ziyaret etti.

Işık, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, fedakar insanlarıyla bilinen Ağrı'nın bölgenin Türkleşmesi ve İslam ile tanışmasında önemli bir merkez olduğunu belirterek, kentin Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden biriyken terörden dolayı ciddi göç veren şehir olduğuna işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Işık, "Ağrı'nın nüfusunun kat ve kat üzerinde bir nüfus Ağrı dışında yaşıyor. Ağrı özellikle terörden dolayı bir türlü arzu ettiği gelişmeyi sağlayamamış ilimizdir." diye konuştu.

Işık, 1990'lı yıllarda yürütülen terörle mücadele çalışmalarında köylerden kentlere, kentlerden ise büyükşehirlere göçün tetiklendiğini belirterek, "Bu süreçte Ağrı da kan kaybetti. Şimdi de çok yoğun şekilde terörle mücadele yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Teröre ağır darbeler indirildiğini vurgulayan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütüne tarihin en ağır darbelerini art arda indiriyoruz. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede son 35 yılın en başarılı operasyonunu yürütüyor. Bu operasyonlara halkımızın, özellikle bölge halkının verdiği destek hem güvenlik güçlerimizin moralini yükseltiyor hem de birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Elbette güvenlik güçlerimiz üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor, bunun gayretiyle çalışıyor."

- "Terörle mücadelenin tek boyutu güvenlik değil"

Başbakan Yardımcısı Işık, terörle mücadelenin tek boyutunun güvenlik olmadığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Terörle mücadelenin başarısın teminat altına alınması için bu mücadelenin sadece güvenlik boyutuyla değil aynı zamanda ekonomik, sosyal, manevi boyutuyla yapılması lazım. Terörle mücadelede eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlarda da aynı çalışmanın, aynı kararlılıkla yapılması önemli. Bu anlamda hükümetimiz bu çalışma alanlarının koordinasyon görevini şahsıma tevdi etti. Sayın Başbakanımızın talimatı, Sayın Cumhurbaşkanımızın tasvibi ile çalışmalara başladık. Bir taraftan terörle mücadele yaparken, diğer taraftan da Ağrı'nın tekrar cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz."

Hayvancılıktan, tekstile kadar pek çok alanda Ağrı'ya yeni yatırımlar kazandırmak için çalışmalar sürdürdüklerini anlatan Işık, bu nedenle kente geldiğini, il bürokrasisi, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, gençler ve esnafları ziyaret edeceklerini vurguladı.

Işık, konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen "Valilik Koordinasyon Toplantısı"na katıldı.