DUŞANBE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan'da 800'den fazla gence kaynakçılık eğitimi verdi.

TİKA, farklı ülkelerde uygulanan Meslek Edindirme ve İstihdam Programı (MESİP) kapsamında Tacikistan'da da çalışmalarını sürdürüyor.

Tacikistan Çalışma, Göç ve İstihdam Bakanlığına bağlı Duşanbe Yetişkinler Eğitim Merkezleri bünyesinde TİKA tarafından 2012'de kurulan TİKA Kaynakçılık Eğitim ve Uygulama Atölyesi faaliyet gösteriyor.

TİKA Duşanbe Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoksul ve işsiz vatandaşların mesleki eğitim almaları ve bu sayede Tacikistan'ın işgücü piyasasında nitelikli elemanlar olarak istihdam edilmeleri hedeflenen proje kapsamında bugüne kadar 800'ün üzerinde işsiz gence kaynakçılık eğitimi verildi.

Atölyede 15 Ocak-14 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime de Tacikistan'ın farklı bölgelerinden gelen toplam 32 kursiyer katıldı. Kursiyerler, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen 3 uzman eğitmenden teknik resim, metal tasarım ve kaynak teknikleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.

Eğitim programı sonunda Duşanbe Yetişkinler Eğitim Merkezinde kapanış programı düzenlendi.

Tacikistan Çalışma, Göç ve İstihdam Bakanı Birinci Yardımcısı Emin Numon Sanginzoda, Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Ali Rifat Köksal ve TİKA Duşanbe Koordinatörü Tarık Mete'nin katıldığı programda kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Programında, kursiyerlerin yaptığı materyaller sergilendi.