ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi" kapsamında, Sırbistan hudut kapılarında görevli 16 personele eğitim verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi" çerçevesinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da hudut kapılarında görevli 16 personele yönelik "Seyahat Belgeleri Sahteciliği Uzmanlık Eğitimi" düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığından görevlendirilen heyetin verdiği eğitim kapsamında, Hudut Kapıları Daire Başkan Yardımcısı Naci Sümer, Sırbistan İçişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Jasna Rıstiç ile mevcut iş birliğinin geliştirilmesi imkanları üzerine de görüşmelerde bulundu.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı Hudut Kapıları Polis Başkanı Eğitim Danışmanı Slobodan Çopiç'in de katılımıyla gerçekleştirilen törende, katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

Türkiye ile güvenlik iş birliği yürüten ülkelerin emniyet teşkilatları arasındaki eş güdüm ve iş birliğinin sağlanması amacıyla 2007'den bu yana yürütülen "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi"nin bu yılki programı kapsamında 30 Nisan-04 Mayıs arasında da Sırbistan'da "Uyuşturucu Suç Soruşturmaları Eğitimi" düzenlenmişti.

Açıklamada, gelecekte Sırbistan İçişleri Bakanlığı personeline yönelik Türkiye'de uygulamalı bir eğitim programı düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.