TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, bölgede en çok ihtiyaç duyulan barış, huzur ve güvenlik için ABD'nin Kudüs kararını kabul etmediklerini söyledi.

Kudüs Platformu Başkanı Halil İbrahim Demirtaş ve beraberindeki üyeleri makamında kabul eden Yavuz, kentte 16 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek "Büyük Kudüs Yürüyüşü"ne ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla İsrail ve ABD'ye karşı yaptığı Kudüs çağrısına katılarak, Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafaza edilmesi ve korunması amacıyla gerçekleştirilecek "Büyük Kudüs Yürüyüşü"nü desteklediklerini vurguladı.

Yücel Yavuz, "Kudüs'ün statüsü konusunda yanlış atılacak her bir adım İslam aleminde infiale neden olup, bölgemizde gerilimlerin artmasına ve çatışmaların çıkmasına neden olacaktır. Bölgemizde en çok ihtiyaç duyduğumuz barış, huzur ve güvenlik için ABD'nin Kudüs kararını kabul etmiyoruz." dedi.

Demirtaş ise Vali Yavuz'a verdiği destekler dolayısıyla teşekkür ederek, "Tüm halkımızı 16 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'de Cumhuriyet Caddesi'nden başlayacak yürüyüşümüze bekliyoruz." diye konuştu.